<3


13.55



Knappt en timme kvar tills vi är framme i världens mysigaste lägenhet i den finaste delen av fjällen, Åre.. Åh det ska bli så himla himla kul att få komma dit igen! Bara få åka en massa skidor, träffa kompisar och umgås med familjen. Det har även öppnat tre nya sittliftar, och jag har hört att en har värme i rumpan.. Hur najs?! Jag ska även få välja ett par nya skidor, det var alltså en av mina julklappar som jag fick, så jag fånga ett par riktigt softa hehe. Nej men nu taggar vi!!! 

"info"-inlägg. VIKTIGT.

 
Min jävla bajsdator är anledningen till att jag inte bloggat under denna vecka jag har haft blogg. Okej, jag har inte uppdaterat särskilt bra de två senaste månaderna men den senaste veckan har jag ju inte bloggat någonting alls! Ni får inte tro att jag skiter i er och att uppdatera, för jag har velat blogga, men datorn jag använder här oss mamma har fuckat upp sig och så fort jag ska ladda upp en bild så stängs hela safari ner. Ja, ni kan kalla min dator för en bajshög för det är precis vad den är. (
 
På julafton fotade jag massa mysiga bilder men så fort jag typ rör dom laggar datorn upp sig liksom, lyckat värre. Idag spelade jag iallafall in en video där jag visar mina julklappar 2013. Tyvärr behövde jag dock göra det på mobilen. Jag vet att vi lovat att spela in fler videos med våra riktiga system-kameror, men eftersom att min dator är som den är vågade jag inte spela in den för risken finns ju att den skulle raderas så fort den kom i kontakt med datorn liksom. Och det orkar jag inte med! MEN... Såklart ska min surf vara slut på mobilen, all surf i hela huset är slut så videon kan jag inte ladda upp förrän imorgon. 
 
Imorgon åker jag till Åre tillsammans med pappsen och Douglas. Egentligen skulle Lova följt med, men hon kunde inte av lite olika anledningar vilket är skitjävla synd men det får bli någon annan gång. Plus att Astrid inte kommer vara där nu, vilket är väldigt tråkigt! Vi har så stört kul tillsammans så jag kommer sakna henne något otroligt när jag är där uppe. Men massor av andra av mina kompisar är där, så detta kommer bli riktigt kul tror jag!
 
Juste.. Sofia har sin bloggpause av en personlig orsak inom familjen, och hon har all rätt att vara borta från bloggen den tid hon vill det! Så det är bara att respektera och jag ska försöka att underhålla er sålänge även fast det kommer vara jättetomt utan Sofias inlägg. 
 
Jag hoppas att alla våra fina bloggläsare har haft en världsbäst julafton och ett klockrent jullov än så länge! Det är ni så värda! Snart är det nyår och 2014 kommer ta plats, snart har det gått ett år sedan vi skaffade bloggen, snart fyller jag 14 år och snart är det sommar, TYP. Aja, jag hoppas ni har det jättebra vart ni än är! Ledsen för skittråkigt inlägg, men sådana här "info"-inlägg behövs också få ta plats bland arkivet ibland, tråkigt nog haha. Hjärtisar, I really really looove yoouuu ♥ 
 
Pussar från mig,
- Filippa

Julklappar 2013 ♥

Sofia svarar

 
Tänkte att det skulle vara lättare att svara i ett inlägg eftersom det var många frågor vilket bara är jätekul!
 
Ljuset fick jag från solen. På vissa bilder kommer solen från sidan som på första och sista bilden. Vet inte riktigt ''hur jag fick sånt där ljus'' men med hjälp av solen iallfall. Bilderna togs på en eftermiddag i typ oktober/november har ingen aning hahah... Solen var väl typ påväg ner då för vi var jättesnabba med att ta bilderna minns jag. Vi var väl inte dirket nära solen om jag säger men jag använde ett zoomobejktiv som kanske gjorde att solen kom fram mer? 
 
Jag har inte gjort något med bilderna förutom att lägga på lite mer kontrast och lite ljus, så jag har inte klipp bort
något. Bilden ovanför är på Mickiis då jag fotade i motljus vilket i princip var det ändå jag gjorde. Sen tror jag att jag hade en slutartid runt 30/40 eller aa, typ.
 
 Hoppas du blev glad över svaret, och nästa gång skriv namn mycket roligare! Tack förresten ♥
 
 
 

Julstämmning

Man känner verkligen att julen nu, hemma hos mig iallfall. Pappa står och gör julskinkan, Hanna och mamma bakar kolor och ljusstakarna tänds. Oj va deep, nejmen jag älskar julen. Allt lugnar ner sig då om man inte tänker på sista julruschen, men annars känner jag mig så stressad alls faktiskt. Hur ska ni fira jul?
 
Sofia

Ellabellaälskling

Idag gick jag upp vid tio och åt en fräsh smoothie pappa hade gjort. Till det åt jag bara två hårda mackor för jag var verkligen inte alls hungrig. Vid tolv träffade jag Ella, ni förstår inte hur glad jag blev! Vi har inte sätts på huur länge som helst... Älskar Ella just för att hon är min bästa vän och att även fast vi inte setts på flera månader är det ändå inte ett dugg stelt och jag kan vara helt mig själv med henne.♥ Det var super mysigt, vi gick runt på stan fram och tillbaka i affärer för att handla det sista till julafton. Vid två satte vi oss på espresso house och åt en jättehärlig lunch och pratade om allt! Nu är jag iallfall hemma eftersom att Ella skulle på träning och jag hade lite grejer att fixa hemma.
 
Sofia

Dagens - tjugoandra december

tack för alla som kommenterade angående macbook vs ipad ♥♥
 

Julhandla


Hahah, varför är jag alltid ute i sista minuten och julhandlar för? Visst det är tre dagar kvar till julafton men ändå, vissa börjar ju långtlångt innan. Inatt sov Mickiis över hos mig och vid halv ett mötte vi Alice på stan för att köpa julklappar. Så himla skönt, har köpt klart allt nu förutom kanske en eller två grejer men de köper jag isåfall med Ella imorgon ♥♥ 

snoooow

foto: Canon EOS 550D, Alva Bågedal
 
Var är snön liksom? För precis ett år sen var det snöstorm som slutade i världens kaos, alla bussar stängdes av så jag behövde gå hem från skolan.. Och idag, den 18 december, ligger det inte en endaste flinga på marken! Jag vill faktiskt ha snö på julafton, annars blir det ingen riktig julafton ju

Jullov imorgon!!!

 
Gaaasshh, så taggad och glad och lycklig över att jag får jullov imorgon! Det ska bli så FRUKTANSVÄRT underbart, jag behöver det verkligen! Imorgon på avslutningen får vi kuväret med betygen men vi har redan fått reda på nästan allihopa, så jag är inte så nervös över det.. Ajaa jag är iallafall fett taggad på nästan tre veckors ledighet! ♥

Min helg


Fredagen var en sån där typisk chill-hemma-mys-familje-kväll för mig. Eftermiddagen var lite kaosig, hade en ledsen gråtande ebbis som jag tog hand om.. Och sen så hände de lite andra grejer också men jaja. Jag åkte hem, åt oxfilépizza som också är min kärlek, kolla julkalendern, snacka telefon, åt ostbågar och somnade. Najs kväll liksom

Lördag-förmiddag ägnade jag åt att packa upp flyttkartonger och fixa massa i mitt nya rum. Satte på musik i högtalaren och packade upp kartong efter kartong, jobbigt och tråkigt som fan haha. Det blev lunch på Amarican taste away, så stört goda mackor där alltså! Sen åkte vi hem igen, packade upp lite fler kartonger, fixade lite mer i alla rum. Vid sju tiden köpte jag med mig yakuniki och åkte hem till Mathilde där Mathilda, Lova och Oscar var. Vi drog hem till Oscar, Wiggo och Jonas kom och vi hade myskväll! Sen sov jag hos loppan

Idag, söndag, har varit en riktig slappdag för mig och Lova. Vi var hos henne fram tills typ två, vi stekte misslyckade pannkakor alltså hahaha. Vi fick skjuts hem till mig, jag visade runt i nya huset och vi slutade i soffan framför tvn. Där låg vi alla timmar tills hon skulle på släktmiddag! Soft söndag

Ipad vs dator?

Om drygt en vecka är det julafton, alltså fattar ni julafton!! Känns helkonstigt med tanke på att jag fyllde år för bara en vecka sen... Men jajaja, min fråga är om det är mer värt att önska sig en dator än en ipad? Funderar på att önska mig en ipad, såklart inte säkert att jag kommer få en men samtidigt vet jag att det är så mycket mer värt att önska sig en dator - eller? Datorn jag önska mig skulle isåfall vara en macbook men jag vet att om jag ska få den kommer jag få macbooken i födelsedagspresent, julklapp och från nästan hela släkten typ och det känns ju lite jobbigt. Åh kan inte bestämma mig, vad tycker ni? Ipad eller macbook? Kommentera!
 

Konfahelg, uppvisning och sushi

Ojoj vad mycket jag haft de senaste dagarna, jag är helt slut så att igår höll mitt huvud på  seriöst att explodera...Idag är det bättre men har fortfaradne så hemskt mycket att göra. Idag var jag och hade konfa från elva till fyra, liiiite segt med fem timmar men vi gjorde lite roliga övningar och sånt så det var bra ändå! Efter fyra åkte jag ut till Lidingö för att kolla på gympauppvisning, åhh dem var så sjukt duktiga! Saknar dem alla så sjukt mycket.♥♥ Efter det åkte jag och pappa och köpte sushi, lovelovelove!
 
Nu ska jag måla naglarna med mitt nya essie-nagellack och sen hoppa i säng.
 
kärlek till er, Sofia
 
 
 

Igår och idag


Igår var det fredag, super skönt som vanligt! Då åt jag, Moa och Alice på vapiano och bara pratade! Det var super trevligt verkligen älskar mina babes♥ Efter det satte vi oss på espresso house och fortsatte prata och jag kom hem helt slut runt åtta. 


Sen idag ställde jag klockan på runt halv tio för att inte komma försent till konfrimation. Vi hade "fotolektion" idag eller vad man säger och det var hur bra som helst, lärde mig mycket nytt. Nästa gång det är foto ska hon som lär oss ta med massa utrustning som vi ska få lära oss av - skithappyy! 


Efter konfan son slutade runt fyra åkte jag till Mickiis och Fanny på rätt så dåligt humör hahah... Var trött och var hungrig men vi åkte till Alice för att hon skulle hämta en sak där... Men de hade ordnat en jätte fin överraskning med popcorn, choklad och chip med tända ljus för mig och Fanny (Fanny och jag fyller bara några dagar efter varandra? ÅHHH asså ni förstår inte hur glad jag blev! Jag trodde att det var för Fanny som vi skulle fira så jah ba GRATTIS FANNY utan att ha en aning om att det var till mig med hahah sjukt förvirrande men oavsett är jag jätte glad ändå! Massa kärlek till er! 

:)



Förlåt hjärtisar, för den äckligt sega bloggningen från min sida. Har egentligen haft väldigt mycket tid denna veckan men ändå inte.. Det har varit så mycket med flytten och all den skiten. Imorgon, tror jag, att vi flyttar in i det nya huset. Vi kunde inte sova där idag pga lite olika anledningar! Men imorgon ska jag antagligen dit på dagen och fixa med mitt nya rum samt packa upp alla flyttkartonger osv.. Tråkigt men samtidigt skitkul! Hoppas allt är bra med er! Pussar i massor till er 

Mina födelsedagspresenter 2013

 
Hoppas ni gillade videon. Vet att jag pratar sjukt otydligt och snabbt men om det verkligen inte går att höra får jag spela in en nyy. Superduper himla nöjd över presenterna speciellt boocutjeansen, yoga pantsen, bronzern och ralph lauren parfymen! Spelade  förresten in videon med Alice hahah så sitter inte och pratar med mig själv. ♥♥ Klicka här om du inte kan se videon

På gång !


Tack till alla som sade grattis till mig under dagen jag fylle år, här och på bloggen! Videon om mina födelsedagspresenter är på g, började redigera den lite igår. Förhoppningstvist kommer den upp idag... Tack igen! 

Sofia 

Superbra födelsedag!🎉🎁


Har verkligen haft världens bästa födelsedag med massa vänner, sköna lektioner, god mat och fina presenter! Hade ursköna lektioner, ingen idrott och på SO:n kollade vi på film i aulan. Dessutom fyller jag är på Nobeldagen så idag i skolan hade vi en jätte fin nobellunch med musik, buffé, efterrätt och servitörer. Skolan hade verkligen arrangerat det fint och det var jätte trevligt typ hahah :) När jag kom hem firade jah med familjen och mormor och morfar med supergod middag och mys! Hade en så himla bra födelsedag, massa kärlek till alla som sagt grattis och firat mig! Tack Filippa för det fina inlägget på bloggen älskling! ♥♥


Grattis världens bästa twilling!



Jag älskar dig så jävla mycket. Bästaste bästa. Du är bäst!!! Puss, Filippa! Ly sooooo

It's my birthday!!

14 år, häärligt ♥♥♥♥

Resturang och mys


Idag när jag kom hem var jag rätt så trött så la mig i soffan och halvsov ett bra tag. Runt tre tvingade jag upp mig ur soffan och försökte plugga matte så mycket det gick och tjaa gick väl okej... :) Sen åkte jag och familyy ner och åt på resturang super mysigt och jätte god mat! Nu är jag dock helt slut så nu ska jag läsa lite Elle och sedan somna. Hur har ni haft det?

Sofia

Dansshow

jag är hon i grön tröja och vita byxor längst till höger :) 

Klockan 9.45 imorse samlades min dansgrupp på scenen och nu är jag hemma.. Lååååång dag! Det var så jävla roligt, jag älskar verkligen att stå på scenen och dansa, flirta och lägga ner all sin energi på danserna! Naaaijs var det iallafall.. Pappsi var där och kollade samt filmade båda mina danser! Vill ni att jag ska lägga upp dom? Kommentera! 

snabb önskelista 2013

yogapants, underkläder, pengar, bronzer, bronzer-borste, ralph lauren parfym, bootcut jeans + presentkort
Detta är lite av min önskelista, eller lite hahah men nästan allt. Fyller år om tre dagar, räknar ner timmarna nejmen överdriv hahahah :) Vi får väl se vad jag fåår, ang det Vill ni ha en video på vad jag fick i födelsedagspresent? För isåfall fixar jag en video och såådär. puss
 
Sofia

Så skönt med fredag!!


Om jag har längtat efter den här dagen alltså. Hela den här veckan har bara gått ut på prov, plugg och för lite sömn och mat - verkligen jobbig vecka. Men nu är den över och idag stack jag direkt hem efter skolan. Låg i soffan och hade familjemys med en film och sen har jag bara tagit det lungt. Imorgon är det lördag som jag väntat på hela veckan, bloggar imorgon men inte på kvällen sen kanske fixar ett tidsinställt 

Sofia 

Stu(dying)



Äckelplugg!!! Hade tre prov idag, engelska musik & svenska. Och imorgon väntar ett prov i NO på hela 60 fucking sidor (!!!!???) :'( 

Onsdag :o



Heeej babes! Denna vecka är skitstressig för mig. Tre eller fyra prov ska göras imorgon och på fredag så det är segt som fan! Därför kommer bloggen inte i första hand, jag måste ägna min tid åt läxböckerna och såklart paradise hotel!!! Favoooriten <3<3 

Jag hoppas att allt är bra med er! Ni är världens finaste läsare! Men om ni kommenterar lite mer blir de ännu roligare, höhö, typical bloggare att säga så men men.. Puss på er!

bara hon visste

 
fotograf Sofia

december och inte en enda snöflinga

Denna vecka är det något med läxor, asså alla lärare har proppat in prov, läxor, föredrag, uppsatser, skolbio och massa annat de här veckan - sjuuukt jobbigt!! Så idag åkte jag hem och pluggade, åt och nu sitter jag och skypar med Mickiis. Blir nog för det mesta mobilinlägg nu om jag inte hinner fota...
 
puss Sofia

För stressad / Sofia


Har just nu så mycket plugg att jag måste fokusera på det. Tar hand om bloggningen senare, promise 


1 DECEMBER, 1 ADVENT

 
Åååhh. Varm choklad med vispgrädde. Mysiga jackor, vantar, halsdukar och mössor. Skidor. Åre. Julstjärnor. Julstakar. Julafton. Paket. Glada miner. Nyår. DECEMBER ♥ ♥ 
 
Det ska bli en bra månad. Julafton hemma med mormor och morfar samt kusinerna. Nyår firas i Åre med pappa, Douglas och kanske Lova, även kanske pappas flickvän och hennes dotter. Jag kommer också flytta. Flytta från världens underbaraste villa, som jag bott i sen jag var liten skit på 3 år. Men det ska bli en bra månad, det ska jag se till!!